Fors positief momentum Galapagos

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 23 procent tot één van de beste aandelen van de biotechnologiesector. Het gemiddelde aandeel uit de biotechnologiesector leverde de dit jaar een winst op van 12 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn o.a. arGEN-X, Pharming en Qiagen. Bij de sectorverliezers horen o.a. Bone Therapeutics, Poxel en Biophytis.

Momentum biotechnologiesector

aandelenanalyses

Biotecheuropa; Pharming en Galapagos bij de winnaars in Europa

Kerncijfers Europese biotechnologiesector

stock price

De sector kost nu 18 maal de winst per aandeel. De sector noteert op -3,43 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 staat de sector op ruim 73 procent winst en sinds 2007 op 75 procent winst.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 159,89 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 151,61 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettoverlies van 35 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 86 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -87,22 te liggen.

Dividendbetalingen door Galapagos worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,01 procent op.

Meest recente koersdoelen rond de 76 euro

Nomura Securities, Goldman Sachs en Bryan Garnier gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Galapagos 's marktkapitalisatie 2,93 miljard euro.

Historische koersen Galapagos afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse galapagosOm 14.32 staat het aandeel 0,27 procent lager op 75,01 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.