Banco Popular dit jaar stevige underperformer Europese bankensector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koersdaling van 65 procent tot één van de slechtere aandelen bij de bankensector. Het doorsnee aandeel uit de bankensector leverde de dit jaar een winst op van 1,8 procent. Overige aandelen uit de peergroup met grote verliezen zijn onder andere Bank of Ireland, Banca Carige en Credito Valtellinese . Bij de sectorwinnaars behoren onder andere BCP , Bankia S.A. en Raiffeisen Bank.

Rendementen Banco Popular versus bankensector

historische koersen

Buy & hold rendementen aandeel Banco Popular over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een fors verlies van 99 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een verlies van 92 procent. Ook over de voorbije 3 jaar noteert het aandeel met een koerswinst.

Kerncijfers Europese bankensector

koersgrafieken

Gemiddeld kost de sector nu 19 maal de winst per aandeel. De sector wordt nu op 0,91 maal de boekwaarde per aandeel verhandeld. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 98 procent hoger en staat vanaf 2007 21 procent hoger.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,81 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 3,28 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Banco Popular in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 85 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16.

Dividenduitkeringen worden van Banco Popular niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een summiere 0,15 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Banco Popular 's marktkapitalisatie 773,6 miljoen euro.

Historische koersen Banco Popular

koersdata bancopopularHet aandeel sloot dinsdag op 0,32 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.