Merck & Co. bij achterblijvers, 1 medicijn on hold

Het aandeel Merck & Co. lag de afgelopen dagen redelijk onder vuur. Het aandeel koerst over de afgelopen 3 maanden ruim 2 procent lager. Het bedrijf stopt met de toelating van patiënten voor haar medicijn Keytruda na het overlijden van een patiënt. Deze klinische studie is voor ‘multiple myeloma (een soort kanker). Diverse analisten stellen echter dat deze problemen niet een hele harde dreun voor het aandeel Merck & Co. zullen zijn. Dit baseren ze mede op het feit dat Keytruda voor in totaal zes soorten kanker is.

Het bedrijf kreeg onlangs nog toestemming om Keytruda in te zetten tegen maagkanker. Het middel is in de VS al in de VS goedgekeurd om longkanker te behandelen. Het bedrijf heeft verder veel kostenbesparingen doorgevoerd die op ruim 4 miljard dollar ingeschat worden.

De omzet van Merck & Co over dit jaar komt uit op 39,95 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 39,81 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Merck & Co in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 10,59 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,84 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,48 uit.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,87 dollar. Merck & Co's dividendrendement ligt dus op 2,96 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 1,27 procent.

Recentste taxaties rond de 68 dollar

Berenberg, Beleggers Belangen en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Merck & Co's beurswaarde 175,96 miljard dollar.

Om 21.31 staat het aandeel 0,13 procent hoger op 63,27 dollar.

Koershistorie Merck & Co 2007-2017

aandelenanalyse merck&co

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.