Naast hoog dividend weinig positieve impulsen Verizon

Het aandeel Verizon Communications bereikte deze week weer nieuwe dieptepunten. Het bedrijf heeft behoorlijk veel last van haar grote concurrenten T-Mobile en Sprint. Verizon Communications is door haar overnames druk bezig zich meer in haar sector te manifesteren. Onlangs overbood het bedrijf alle andere bedrijven nog bij het bod op Straight Path. Verder is het bedrijf ook nog bezig met de mega overname van Yahoo! !.

In april meldde de CEO van Verizon Communications nog dat hij bereid zou zijn voor een gesprek met Walt Disney , Comcast of CBS voor een samenwerking. Daarnaast zou Pandora ook een aantrekkelijke prooi voor Verizon Communications kunnen zijn. Verizon Communications wil graag haar klantenbereik bij de winstgevende streamingsdiensten vergroten. Diverse analisten stellen dat het heel forse dividend van ruim 5 procent één van de maar weinige positieve elementen nu van het bedrijf is. Voor 2018 verwachten de meeste analisten zowel een stabiele omzet als nettoresultaat.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 122,58 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 125,98 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Verizon Communications Communications in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 15,3 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,75 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 12,44 te liggen.

Fors dividend Verizon Communications Communications

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,33 dollar. Verizon Communications Communications's dividendrendement ligt dus op 5 procent. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn communicatie sector ligt op een nihile 0,66 procent.

Actuele koersdoelen rond de 49 dollar

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Barclays , Cantor Fitzgerald en Beleggers Belangen.

Verizon Communications Communications's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 189,97 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 46,64 dollar.

Historische koersen Verizon Communications Communications2007-2017

koersdata verizoncommunications

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.