Analistenkorps rekent op omzetgroei Adobe

Morgen zal het Amerikaanse Adobe haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Adobe over dit jaar komt uit op 7,17 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 5,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,93 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,95 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 34,9 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat Adobe dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,38 procent.

Actuele koersdoelen rond de 148 dollar

De laatste 3 adviezen voor softwaresector zijn afkomstig van Barclays , Canacord Adams en JP Morgan

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Adobe 's marktkapitalisatie 68,62 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 137,84 dollar.

Koershistorie Adobe 2007-2017

fundmantele data adobe

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.