Moeten AbbVie beleggers ongerust zijn?

Diverse beleggers in AbbVie zijn ongerust omdat het bedrijf op het punt staat om haar patent voor het artrosemedicijn Humira te moeten vrijgeven. AbbVie heeft echter een hoop gedaan om de impact hiervan te beperken. Zo heeft het bedrijf een stevige pijplijn op het gebied van immunologie- en hersenmedicijnen. Het bedrijf wil verder de onderzoeken voor IMBRUVICA, ABT-414 en Risankizumab doorzetten. Daarnaast is AbbVie ook actief met het leukemiemedicijn Venclexta en de behandelingen voor endemiotrose (Elagolix).,/p>

AbbVie meldde onlangs positieve resultaten voor haar fase 3 onderzoek naar reuma (ABT-494). Daarnaast verwacht het bedrijf flink van de belastingaanpassingen van de regering Trump te kunnen profiteren.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 27,77 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 25,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Abbvie in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 8,85 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Abbvie's resultaat per aandeel op een winst van 5,53 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 12,9.

Fors dividend Abbvie

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,58 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 3,62 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,04 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Abbvie's marktkapitalisatie 114,85 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 71,34 dollar.

Historische beurskoersen Abbvie

aandeel abbvie

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.