Twijfel of Home Depot ‘Amazon-proof’ is

Bij diverse analisten heerst er nu scepsis of de Amerikaanse doehetzelfketen Home Depot wel opgewassen kan zijn tegen Amazon.com . Tot voor kort was Home Depot heel erg dominant in deze markt maar afgelopen donderdag maakte Amazon.com bekend een samenwerking aan te zijn gegaan met concurrent Sears . Hierdoor kan Sears een veel groter afzetkanaal bereiken door haar producten direct via Amazon.com te leveren.

Deze samenwerking duidt er volgens veel analisten op dat Amazon.com ook in deze sector stevig wil gaan uitbreiden. Deze opkomst zou een desastreuze beuk kunnen zijn voor Home Depot aldus diverse analisten. Anderzijds zijn er ook geluiden dat de markt nu overdreven negatief reageerde op de samenwerking tussen Amazon.com en Sears . Researchbedrijf Robert W. Baird stelde dat de enorme val van Home Depot ’s marktkapitalisatie veel te overdreven was. De analisten duiden op Home Depot ’s stevige marktpositie en ook haar expansies op het gebied van e-commerce worden als positief gezien.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 99,28 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 94,6 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Home Depot in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 8,62 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7,24 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 20,26 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 3,6 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,45 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,58 procent op.

Laatste taxaties rond de 160 dollar

Barclays , BMO Capital Markets en Beleggers Belangen gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Home Depot 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 183,61 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 146,65 dollar.

Historische beurskoersen Home Depot

historische koersen homedepot

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.