Analisten gaan uit van superjaar voor Celgene

Morgen komt het Amerikaanse Celgene met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 13,17 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 11,23 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Celgene in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 5,93 miljard dollar. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 7,28 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,74 uit.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Celgene geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0,06 procent.

Actuele koersdoelen rond de 140 dollar

Leerink Swann & Company, Barclays en Credit Suisse gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Celgene 's marktkapitalisatie 107,32 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 136,44 dollar.

Historische koersen Celgene

fundamenteel onderzoek <a href='/aandeel/444-celgene'> Celgene </a>

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.