Analisten rekenen op recordjaar McKesson

Morgen komt het Amerikaanse McKesson met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 205,35 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 198,53 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten McKesson in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 2,58 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 12,11 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,84 uit.

De consensus van het dividend ligt op 1,18 dollar per aandeel. McKesson 's dividendrendement ligt dus op 0,7 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,32 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van McKesson ' nu rond de 37,72 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 167,63 dollar.

Historische beurskoersen McKesson

fundamenteel onderzoek mckesson

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.