Analisten gaan uit van recordomzet Celgene

Morgen opent het Amerikaanse Celgene haar boeken over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 13,17 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 11,23 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Celgene in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 5,93 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7,28 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,92 te liggen.

Van Celgene worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,06 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 140 dollar

De laatste 3 adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Leerink Swann & Company, Barclays en Credit Suisse .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Celgene 's beurswaarde 108,35 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 137,75 dollar.

Historische beurskoersen Celgene

historische koersen <a href='/aandeel/444-celgene'> Celgene </a>

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.