Analisten denken dat Starbucks zal herstellen

Het aandeel Starbucks kreeg er vorige week behoorlijk van langs nadat het koffiebedrijf lager dan verwachte cijfers over het tweede kwartaal publiceerde. Voor heel dit jaar had het bedrijf haar omzetverwachtingen eerder al neerwaarts aangepast. Diverse analisten denken dat Starbucks op korte termijn weer kan gaan herstellen omdat het veel potentieel in China heeft.

Daarnaast is het bedrijf ook online aan het uitbreiden en wil het haar assortiment uitbreiden. In China heeft Starbucks praktisch geen concurrentie. Over de afgelopen 12 maanden boekte Starbucks een 5 procent hogere groei hetgeen in haar sector in de VS absoluut aan de top is.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Starbucks over dit jaar komt uit op 22,54 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 21,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Starbucks in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,02 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,08 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 25,96.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,85 procent. Het doorsnee dividend van de drankenproducenten ligt op een schamele 0,57 procent.

Laatste taxaties rond de 65 dollar

Wedbush Morgan Securities, Deutsche Bank en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Starbucks 's beurswaarde 80,2 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.40 0,19 procent hoger op 54 dollar.

Historische koersen Starbucks

koersgrafieken starbucks

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.