Analisten rekenen op recordjaar Duke Energy

Morgen komt het Amerikaanse Duke Energy met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 24,58 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 22,74 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Duke Energy in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,22 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,61 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18,48.

Fors dividend Duke Energy

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,52 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 4,13 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de energiebedrijven ligt op een schamele 0,61 procent.

Duke Energy 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 58,6 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 85,17 dollar.

Historische beurskoersen Duke Energy

fundmantele data dukeenergy

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.