Analisten gaan uit van recordomzet AmerisourceBergen

Morgen opent het Amerikaanse AmerisourceBergen haar boeken over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 155,1 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 146,85 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten AmerisourceBergen in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,3 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5,86 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 15,87 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,43 dollar. AmerisourceBergen 's dividendrendement ligt dus op 1,54 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,33 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van AmerisourceBergen ' momenteel circa 19,24 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 92,98 dollar.

Historische beurskoersen AmerisourceBergen

aandelenanalyses amerisourcebergen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.