Perspectieven Amgen lijken goed

Ondanks dat het aandeel Amgen de laatste tijd veel verkoopdruk had lijken de perspectieven volgens veel analisten zeker gunstig voor het bedrijf. Het aandeel verloor de laatste tijd behoorlijk door nieuws omtrent minder groei van haar pijplijn met producten. Amgen heeft momenteel 13 medicijnen in fase 3. Het bedrijf zet zich stevig in de op de zeer lucratieve oncologiemarkt.

Eerder maakte Amgen bekend dat haar kaskraker Repatha gebruikt kan worden om cholestrol (LDL-C) (dat tot diverse hartkwalen kan leiden). Het is de verwachting dat de FDA groen licht kan geven voor dit medicijn om ingezet te worden voor hartbehandelingen. Volgens diverse analisten zou dit een forse omzetboost kunnen geven. Amgen ’s kasstroom over het tweede kwartaal kam uit op 2 miljard dollar. Amgen heeft gepland om voor 1 miljard aan aandelen in te gaan kopen. Verder blijft het bedrijf uitbreiden qua R&D om zo haar pijplijin weer aan te vullen zo verwachten veel analisten.

De omzet van Amgen over dit jaar komt uit op 22,85 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het concern 22,99 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amgen in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 9,26 miljard dollar. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 12,57 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13,45.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4,54 dollar. Amgen 's dividendrendement komt hiermee op 2,68 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0,06 procent.

Laatste taxaties rond de 181 dollar

Morgan Stanley , Barclays en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amgen 's totale beurswaarde 127,05 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 169,11 dollar.

Historische beurskoersen Amgen

fundmantele data amgen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.