Nike wil groeiproblemen omzet Noord-Amerika aanpakken

Ondanks dat (superaandeel) Nike al jaren een hogere omzet weet te behalen (zie de onderstaande grafiek) ziet het bedrijf haar omzet in Noord-Amerika stagneren. Vorig jaar was het bedrijf voor het eerst niet meer de nummer met de verkoop van sportschoenen (sneakers). Nike is echter nog wel heel winstgevend. In het fiscale jaar 2017 kwam de omzet uit op 34,35 miljard dollar. Dit is meer dan de omzetten van Under Armor en Adidas bij elkaar.

In september zal Nike waarschijnlijk een kwartaalwinst per aandeel van 49 cent gaan presenteren. Dit is lager dan de eerdere taxaties die rond de 73 cent lagen. Onlangs sloot Nike nog een samenwerkingsovereenkomst met Amazon.com af waardoor de producten van Nike nu op de platformen van Nike te koop zijn. Veel analisten roemen deze stap want de trend naar meer online winkelen lijkt onstuitbaar.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 36,01 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 34,35 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,99 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,42 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 22,25.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,78 cent verwacht. Nike 's dividendrendement ligt dus op 1,45 procent. Het gemiddelde dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 0,88 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 66 dollar

Jefferies & Co., Morgan Stanley en Raymond James gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Nike ' nu rond de 71,55 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 53,84 dollar.

Historische beurskoersen Nike

koersgrafieken nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.