Analisten gaan uit van superjaar voor Analog Devices

Morgen zal het Amerikaanse Analog Devices haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 5,04 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 3,42 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Analog Devices in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,52 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,37 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 18,18 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,63 dollar per aandeel. Analog Devices 's dividendrendement ligt dus op 2,05 procent. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,47 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Analog Devices 's beurswaarde 24,79 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 79,44 dollar.

Historische koersen Analog Devices

aandeel analogdevices

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.