Analisten tevreden over sterk Priceline.com

De resultaten van Priceline over het tweede kwartaal worden door veel analisten erg geroemd. Op Wall Street veerde de beurskoers echter niet op want de vooruitzichten die het bedrijf stelde lagen weer onder de verwachtingen van de markt. Analisten blijven er echter van overtuigd dat Priceline.com met afstand de meest dominante speler blijft in de markt voor online reisboekingen.

Over het tweede kwartaal zag Priceline haar brutomarges, gecorrigeerd voor de EBITDA , met ruim 20 procent stijgen. Priceline’s paradepaard Booking.com heft momenteel 1,3 miljoen geregistreerde accommodaties. De website van Priceline heeft nu ruim 600.000 geregistreerde accommodaties. Bij de grote concurrent Expedia ligt dit aantal met 375.000 fors lager. Zakenbank Goldman Sachs is heel positief over het bedrijf en zette het onlangs op haar ‘top buy’ lijst.

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Priceline.com over dit jaar komt uit op 12,52 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 10,74 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Priceline.com in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,77 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 74,77 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 24,17.

De consensus van de analisten luidt dat Priceline.com geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een nihile 0,20 procent.

Priceline.com 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 89,65 miljard dollar.

Om 17.14 koerst het aandeel 0,55 procent hoger op 1807,06 dollar.

Koershistorie Priceline.com 2007-2017

koersdata priceline.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.