Aandeel Amazon.com noteert met k/w-premie VS megacaps

Het aandeel Amazon.com .com wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van Amerika verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 761 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee kost het aandeel significant hoger dan het gemiddelde Amerikaanse aandeel uit de algemene detailhandel dat nu circa 25 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Andere Amerikaanse aandelen die qua koers/winstverhouding behoorlijk hoog gewaard zijn, zijn onder andere Broadcom , Allergan en Equinix .

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Amazon.com .com over dit jaar komt uit op 173,81 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 135,99 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,87 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,01 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 245,03 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Amazon.com .com over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een nihile 0,55 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 1178 dollar

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Independent Research, Cantor Fitzgerald en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Amazon.com .com' nu rond de 462,8 miljard dollar.

Historische koersen Amazon.com .com afgelopen 10 jaar

financiele analyse amazon.com

Het aandeel sloot dinsdag op 982,58 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.