Aandeel Galapagos dit jaar bij beste Belgische aandelen

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 118 procent één van de betere aandelen van Belgie. Het gemiddelde Belgische aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 16 procent hoger. Over het afgelopen kwartaal staat het aandeel hoger (+14 procent). Het doorsnee Belgische aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 16 procent in waarde toe.

Rendementen Galapagos versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Galapagos over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van 2027 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een winst van 1255 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 14 procent.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 844,84 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2018 toen de omzet 317,85 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 266 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4,58 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 38,28 uit.

Analisten gaan er niet van uit dat Galapagos over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een magere 0,5 procent.

Recente koersdoelen rond de 183 euro

Berenberg, Barclays en Bryan Garnier gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Galapagos' nu rond de 8,93 miljard euro. Het aandeel Galapagos was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Galapagos maar liefst 96 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 74 en de 176 euro.

Historische beurskoersen aandeel Galapagos

historische koersen galapagos

Klikt u hier voor dividend aandeel Galapagos. Om 11.32 koerst het aandeel 1,4 procent hoger op 175,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.