Minder omzet Carl Zeiss Meditec door analistengilde verwacht

Morgen zal het Duitse Carl Zeiss Meditec met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,44 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 1,46 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carl Zeiss Meditec in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 174 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,94 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 56,49.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,66 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 0,6 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Carl Zeiss Meditec's marktkapitalisatie 9,8 miljard euro. Het aandeel Carl Zeiss Meditec bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Carl Zeiss Meditec maar liefst 66 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 113 euro.

Historische koersen Carl Zeiss Meditec

aandelenanalyses carlzeissmeditec

Klikt u hier voor dividend aandeel Carl Zeiss Meditec. Om 10.54 koerst het aandeel 0,46 procent hoger op 109,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.