Hedgefondsen kopen techaandelen, o.a. Alibaba, Alphabet, Facebook en Twillio

Vorig jaar werden hedgefondsen getroffen door een enorme exodus van beleggers na slechte prestaties, hoge kosten en een toenemend aantal schandalen. Maar de hedgefondsenindustrie waarin $ 3 biljoen omgaat leeft weer op in 2017. In 2017 werd er meer dan 39 miljard dollar belegd in hedgefondsen. Aandelengerichte hedgefondsen zijn meer dan 8,3% gestegen, terwijl de algemene hedgefondsen vanaf eind augustus met 5,4% zijn gestegen. De markt is zich aan het herstellen en begint opnieuw te geloven in het vermogen van hedgefondsen om winst te creëren en uit te keren. In dit artikel zullen we bespreken wat wij zien als top techologieaandelen die worden gekocht en gekoesterd door hedgefondsen.

Alibaba Group Holding Ltd ( NYSE : BABA)

Alibaba blijft de topkeuze van bekende hedgefondsen. Volgens TipRanks dat de portefeuilles van meer dan 200 hedgefondsen volgt, verwierf het ‘slimme geld’ meer dan 20 miljoen nieuwe aandelen van Alibaba gedurende het meest recente kwartaal. Bekende beleggers zoals Ken Fisher, Daniel Loeb en David Tepper hebben grote belangen in de Chinese e-commercereus. Alibaba heeft geen grote concurrentie op de Chinese retailmarkt, waarvan de marktwaarde tegen 2020 wordt geacht de 7 miljard dollar grens te passeren. Alibaba richt zich op nieuwe niet-professionele klanten door middel van het gebruik van snelle dataverwerking, kunstmatige intelligentie en verbeterde logistiek. Vorige maand heeft Barclays zijn koersdoel voor Alibaba verhoogd naar $ 200.

Twilio Inc ( NYSE : TWLO)

Dit cloudcommunicatiebedrijf dat in 2016 de beurs op ging, krijgt veel aandacht van het hedgefondsen. Volgens de door TipRanks opgestelde gegevens kochten bekende hedgefondsen in het afgelopen kwartaal 1,4 miljoen aandelen van het bedrijf. Het aandeel steeg met meer dan 9% sinds begin 2017. Twilio daalde recent iets in waarde na de aankondiging van Amazon.com dat ze een nieuwe messaging app op de markt gaan brengen. Maar investeringsmaatschappij Baird heeft onlangs in een rapport geadviseerd om het aandeel juist nu tijdens de huidige zwakke periode aan te kopen. In augustus kondigde Twilio betere kwartaalresultaten aan dan verwacht en de omzet van de onderneming is in die periode met ongeveer 50% gestegen.

Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL)

Alphabet is een van de beste technologieaandelen die u op het moment kunt vinden. Het aandeel heeft de steun van grote hedgefondsen en het wordt omhooggestuwd door sterke groeikatalysatoren. In juni heeft Goldman Sachs zijn lijst met belangrijkste hedgefondsen gepubliceerd, waarop de meest favoriete aandelen van het fonds staan vermeld. Alphabet staat op de lijst. Aan het einde van het tweede kwartaal zijn Natixis Global Asset Management en Ken Fisher twee van de grootste hedgefondsen en adviseurs die belangen hebben in Alphabet. Op 29 september verklaarde Morgan Stanley in een rapport dat van Alphabet wordt verwacht dat het de verwachtingen voor de derde kwartaal zal overtreffen. Als gevolg daarvan zal het aandeel in waarde stijgen. Morgan's analist Brian Nowak verhoogde zijn koersdoel tot $ 1.050.

Facebook Inc (NASDAQ: FB)

Facebook is een ander favoriet technologieaandeel voor hedgefondsen. Volgens de gegevens van Goldman Sachs is Facebook één van de top tien aandelenbelangen van 80 top hedgefondsen. Facebook heeft maandelijks ongeveer 2 miljard actieve gebruikers. Het Facebook -aandeel is gedurende de afgelopen 10 maanden ongeveer 47% in waarde gestegen. Facebook heeft verschillende groeikatalysatoren, waaronder Instagram, video, kunstmatige intelligentie en advertenties.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.