Waarom Goldman Sachs Caterpillar goedkoop vindt

Later deze maand komt Caterpillar met haar resultaten over het derde kwartaal. Het gros van de analisten rekent op hogere cijfers dan in het tweede kwartaal. Het aandeel staat dit jaar al ruim 41 procent hoger en behoort daarmee tot de besten van de Dow Jones . Op het huidige niveau van rond de 126 dollar zit het aandeel op haar hoogste waardering ooit.

Zakenbank Goldman Sachs verhoogde onlangs haar koersdoel van 143 naar 158 dollar. Analist Jerry Revich meldde in zijn rapport dat hij voor de komende 3 jaar voor ruim 9 miljard dollar aan aandeleninkoop verwacht. Zijn optimisme voor het aandeel komt mede door de stijgende constructiemarkt wereldwijd. Daarnaast zou Caterpillar ook kunnen profiteren van een lagere dollar. Dit mede door haar grote exposure buiten de VS.

De omzet van Caterpillar over dit jaar komt uit op 42,94 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 38,54 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Caterpillar in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 3,17 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 5,29 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 24,87 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,11 dollar verwacht. Caterpillar 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2,36 procent. Het doorsnee dividendrendement van de industriële bouwkundige bedrijven ligt op een summiere 0,60 procent.

Laatste taxaties rond de 107 dollar

JP Morgan, KBC Securities en BMO Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Caterpillar 's marktkapitalisatie 76,6 miljard dollar.

Om 18.48 koerst het aandeel 0,26 procent hoger op 131,55 dollar.

Historische koersen Caterpillar voorbije 10 jaar

fundmantele data caterpillar

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.