Analisten rekenen op recordjaar Melexis

Morgen presenteert het Belgische Melexis haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Melexis over dit jaar komt uit op 512,29 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 456,28 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Melexis in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 111 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Melexis 's resultaat per aandeel op een winst van 2,76 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 30,98 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,34 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicasector ligt op een magere 0,37 procent.

Actuele koersdoelen rond de 70 euro

Liberum, UBS en KBC Securities gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Melexis ' nu rond de 3,42 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.19 0,25 procent lager op 85,5 euro.

Historische koersen Melexis

koersgrafieken melexis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.