Proximus in top Belgische dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Proximus kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Proximus tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,5 euro. Proximus's dividendrendement komt dus op 5,54 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een relatief royale 4,38570089251733 procent.

Historische dividendrendementen Proximus

Proximus komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 5,69 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 5,76 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Proximus in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 532 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,68 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,12 uit.

Laatste taxaties rond de 22 euro

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse, Jefferies & Co. en JP Morgan.

Proximus's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 8,74 miljard euro. Het aandeel Proximus bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel Proximus maar liefst 26 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 22 en de 28 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 3 procent hoger.

Historische koersen Proximus

aandeel proximus

Klikt u hier voor dividend aandeel Proximus. Het aandeel sloot zondag op 27,08 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.