Aandeel Deutsche Post aan kop qua Duitse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Deutsche Post kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Deutsche Post tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,2 euro verwacht. Deutsche Post's dividendrendement komt hiermee uit op 4,84 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1,69 procent.

Historische dividendrendementen Deutsche Post

Morgen opent het Duitse Deutsche Post haar boeken over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 64,36 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 61,55 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Deutsche Post in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,66 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,12 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 11,69 te liggen.

Recentste taxaties rond de 39 euro

Jefferies & Co., Berenberg en HSBC gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Deutsche Post's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 30,34 miljard euro. Het aandeel Deutsche Post was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Deutsche Post 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 35 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 89 procent hoger.

Koershistorie Deutsche Post van 2007 tot 2020

beurskoers deutschepost

Klikt u hier voor dividend aandeel Deutsche Post. Om 13.06 koerst het aandeel 7,83 procent lager op 24,79 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.