Analisten: Pfeiffer Vacuum op stoom voor recordomzet

Morgen komt het Duitse Pfeiffer Vacuum haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Pfeiffer Vacuum over dit jaar komt uit op 575,43 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 474,24 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pfeiffer Vacuum in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 61 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6,13 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 22,49 te liggen.

Fors dividend Pfeiffer Vacuum

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4,55 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 3,3 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de industriele bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,24 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 135 euro

Hauck & Aufhauser, Commerzbank en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Pfeiffer Vacuum 's marktkapitalisatie 1,36 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.18 1,12 procent hoger op 137,85 euro.

Historische koersen Pfeiffer Vacuum van 2007 tot 2017

fundamenteel onderzoek pfeiffervacuum

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.