Euronav in top Belgische dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Euronav kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Euronav nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,14 euro verwacht. Euronav's dividendrendement komt dus op 13,21 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de watertransportsector ligt op een zeker aantrekkelijke 9,9 procent.

Historische dividendrendementen Euronav

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,2 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 932,38 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Euronav in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 470 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,85 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 4,66.

Actuele koersdoelen nabij de 14 euro

De meest recente adviezen voor het watertransportbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, JP Morgan en Kepler Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Euronav's marktkapitalisatie 1,89 miljard euro. Het aandeel Euronav bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Euronav maar liefst 23 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 12 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 47 procent hoger.

Historische beurskoersen Euronav

aandelenanalyse euronav

Klikt u hier voor dividend aandeel Euronav. Om 12.24 koerst het aandeel 9,56 procent lager op 8,63 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.