Air Liquide heeft potentie op langere termijn

Het Franse Air Liquide wordt door analisten gezien als een aandeel met potentie voor de langere termijn. De afgelopen weken zijn er wel wisselende taxaties afgegeven, wat aangeeft dat er momenteel nog wel verschillen bestaan omtrent de verwachtingen van analisten. Gemiddeld vinden analisten daarnaast dat het aandeel op het huidige koersniveau eerlijk gewaardeerd is.

Door onze redactie

Branche bijna op oude niveau
De Amerikaanse bank Citigroup heeft op 16 december een hold-advies voor Air Liquide afgegeven met daarbij een koersdoel van 85 euro. Het vierde kwartaal verloopt in de chemiesector onverwacht positief, zo stelt analist Andrew Benson. Dit is volgens hem te danken aan de aangetrokken export richting Azië, waardoor de Europese branche alweer bijna zijn niveau van voor de crisis heeft bereikt.

Taxaties omhoog
De analisten van Unicredit Research hebben eveneens op 16 december hun taxaties voor Air Liquide bijgesteld. Waar het advies werd verhoogd van hold naar buy, ging het koersdoel omhoog van 102 euro naar 111 euro. De analisten wijzen op de zeer optimistische vooruitzichten die het management heeft afgegeven voor de langere termijn. De koers van Air Liquide is daarnaast volgens de analisten achtergebleven ten opzichte van sectorgenoot Linde, waardoor zij van mening zijn dat het aandeel ondergewaardeerd is.

Langetermijn doelen
Op 15 december heeft analist Peter Clark van Société Générale een hold-advies afgegeven voor Air Liquide en hanteert daarbij een koersdoel van 100 euro. De nieuwe langetermijn doelen van het concern zijn volgens de analist een positief gegeven. In dit licht bezien blijft het aandeel daarom voor hem er een om in de gaten te houden.

In lijn met verwachtingen
Analist Klaus Ringel van CA Cheuvreux heeft op 14 december een outperform-advies voor Air Liquide afgegeven met daarbij een koersdoel van 111 euro. De nieuwe doelstellingen van het bedrijf komen grotendeels overeen met de verwachtingen van de analist. Hij voelt zich wel door de outlook gesterkt in zijn positieve beoordeling van de onderneming.

Consensus
Momenteel staan er voor het aandeel 8 koop-, 13 houd- en 5 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Adviezen die de afgelopen weken af zijn gegeven duiden erop dat analisten verdeeld zijn over het potentieel van het aandeel.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 95,22 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 0,62%. Dit geeft aan dat analisten gemiddeld genomen nog maar een beperkt opwaarts potentieel voor het aandeel zien en deze op het huidige koersniveau eerlijk gewaardeerd vinden.

Koersdoelen die de afgelopen weken zijn afgegeven liggen in een bandbreedte van 85 euro tot en met 111 euro, wat aangeeft dat analisten zeer verschillen in hun mening omtrent het opwaarts potentieel. Wanneer de koers in de komende periode zou dalen met circa 10 euro tot het koersdoel van Citigroup van 85 euro zou er namelijk een negatief rendement ontstaan van meer dan 10%. Bij Wanneer de koers zou stijgen tot het koersdoel van Unicredit van 111 euro zou er juist een rendement ontstaan van meer dan 17%, wat aangeeft dat analisten nog wel zeer verschillen.