Microsoft dit jaar met afstand de beste in de Dow

Het aandeel Microsoft is dit jaar met een winst van 19 procent met afstand het beste aandeel van de Dow Jones Industrial Average Index. Het gemiddelde Dow aandeel staat dit jaar ruim 12 procent lager. Andere winnaars dit jaar zijn Apple (+15 procent), Home Depot (+11 procent) en Visa (2 procent).

Winnaars Dow Jones Industrial Average Index 2020

Dowjonesaandelen2020

Er zijn dus maar een handjevol Dow aandelen die dit jaar in de plus staan. Het gros van de Dow aandelen heeft nog steeds zware verliezen door de Covid-19 impact.

Grootste verliezers Dow Jones Industrial Average Index 2020

Dowjonesaandelenopverlies

De koers van Boeing is per midden juni vrijwel gehalveerd. Het bedrijf heeft natuurlijk een enorme exposure naar de reisbranche die per maart dit jaar op slot is gegaan. Verder zien we ook grote verliezen bij de banken zoals Citigroup, JP Morgan Chase en Bank of America.

<a href='/aandeel/237-microsoft'>Microsoft</a> brussel

Microsoft Brussel

De omzet van Microsoft over dit jaar komt uit op 141,52 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2018 toen het concern 125,84 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 43,74 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,69 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 34,02 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,01 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een aantrekkelijke 7,76 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 191 dollar

KBC Securities, Independent Research en Sanford C. Bernstein & Co gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Microsoft's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1486,04 miljard dollar. Het aandeel Microsoft was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Microsoft maar liefst 45 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 131 en de 199 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 634 procent hoger.

Historische beurskoersen Microsoft

beurskoers microsoft

Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel sloot maandag op 193,57 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.