CapGemini op favorietenlijst

Afgelopen vrijdag hebben de analisten van ABN AMRO het Franse CapGemini toegevoegd aan hun favorietenlijst op basis van de recent naar buiten gebrachte resultaten. Over het algemeen zijn analisten positief gestemd over het aandeel en zien zij nog een opwaarts potentieel voor de koers van circa 20%.

Door onze redactie

Positieve verrassing
CapGemini wist ongeveer een maand geleden de markt positief te verrassen. De cijfers die het op 17 februari presenteerde waren beter dan waar veel analisten op hadden gerekend. De Franse automatiseerder realiseerde over 2010 een nettowinst van 280 miljoen euro, tegen 178 miljoen euro over 2009. De omzet steeg het afgelopen jaar met 3,9% tot 8,7 miljard euro.

In het vierde kwartaal van vorig jaar zag CapGemini een versnelde groei en voor 2011 verwacht het bedrijf dat deze trend zich zal doorzetten, waardoor de omzet zal stijgen met 9-10% bij een betere operationele marge.

Op favorietenlijst
De analisten van ABN AMRO hebben op 11 maart CapGemini op hun ‘Recommended List’ geplaatst, naar aanleiding van de vorige maand gepresenteerde vierdekwartaalcijfers die beter waren dan verwacht. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor 2011 ook optimistischer, aldus de analisten. De verwachtingen van CapGemini, waarbij het uitgaat van een omzetgroei van 9-10% en een operationele marge van 7,3-7,8%, zijn volgens de analisten gebaseerd op een voorzichtig scenario.

Zij verwachten dat de groei zal terugkeren in de tweede helft van 2011 en sneller herstellen dan verwacht. Daarom zien de analisten ruimte om de verwachtingen voor het bedrijf naar boven bij te stellen. Gezien de goede zichtbaarheid van de cyclische activiteiten en het opwaarts potentieel richting het koersdoel van 49 euro hebben de analisten het aandeel toegevoegd aan hun favorietenlijst.

Koopadvies herhaald
Exane BNP Paribas heeft op 2 maart zijn ‘outperform-advies’ voor het aandeel herhaald, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 50 euro. Analist Brice Prunas stelt dat zijn taxaties zijn gebaseerd op een organische omzetgroei van 4,8% in 2011, waarmee hij aan de bovenkant van de doelstellingen van het bedrijf zelf zit.

Verwachtingen overtroffen
Op 21 februari verhoogde de Zwitserse zakenbank Credit Suisse al zijn koersdoel voor CapGemini van 45 euro naar 51 euro. Analist Chandramouli Sririman wijst erop dat de omzet als de marges de verwachtingen van de markt hebben overtroffen. Daarnaast ziet de analist de vraag naar de diensten van CapGemini weer aantrekken en daarom heeft hij zijn verwachtingen voor de IT-dienstverlener voor 2011 naar boven toe bijgesteld.

Consensus
Voor het aandeel staan 17 koop-, 5 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus zeer positief is. Vanwege het feit dat CapGemini de markt recent positief wist te verrassen en daarnaast een positieve outlook voor 2011 heeft afgegeven zijn analisten positief gestemd.

Gemiddeld hanteren zij een koersdoel van 44,35 euro voor het aandeel, waardoor het gemiddeld koersdoel iets meer dan 9% bedraagt. Koersdoelen die de afgelopen weken zijn afgegeven liggen echter aanzienlijk boven dit gemiddelde en variëren van 48 euro tot en met 52 euro, hetgeen verwachte rendement oplevert van 18% tot en met 28%. Hiermee kan geconcludeerd worden dat analisten nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel zien.