Aandeel FedEx afgelopen 10 jaar bij beste Amerikaanse aandelen

Het aandeel FedEx leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een forse koerswinst van 82 procent één van de beste aandelen van Amerika. Het gemiddelde Amerikaanse aandeel werd de afgelopen 10 jaar ruim 251 procent meer waard. Andere winnaars over de afgelopen 10 jaar zijn Argan Inc, NetFlix en Ebix Inc.

Rendementen FedEx versus Amerikaanse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel FedEx over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van 24 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 7 procent.

Morgen komt het Amerikaanse FedEx haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van FedEx over dit jaar komt uit op 68,2 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 69,69 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten FedEx in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 2,23 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 8,65 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 15,04 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2,6 dollar per aandeel. FedEx's dividendrendement komt hiermee op 2 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een summiere 0,89 procent.

Laatste taxaties rond de 38 dollar

De laatste 3 adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, ING en Deutsche Bank.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt FedEx's marktkapitalisatie 34,59 miljard dollar. Het aandeel FedEx was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel FedEx 19 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 179 dollar.

Koershistorie FedEx van 2007 tot 2020

koersgrafieken fedex

Klikt u hier voor dividend aandeel FedEx. Het aandeel sloot maandag op 130,08 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.