Coronastorm velt topman British Airways

Topman Alex Cruz van British Airways is deze week na 4,5 jaar dienst vervangen. International Airlines Group is het moederbedrijf van British Airways en dat heeft het nu behoorlijk zwaar in de Corona-storm. Het luchtvaarbedrijf meldt dat Cruz vervangen is door Sean Doyle. Doyle was voorheen de topman bij Aer Lingus. In de voorbije periode heeft British Airways ruim 12.000 man ontslagen. Het vliegverkeer bij het bedrijf is met 95 procent gedaald. Hierdoor is het verlies opgelopen naar ruim 4,04 miljard euro. Cruz meldde eerder dat British Airways voor haar voortbestaan aan het strijden was.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 9,93 miljard GBp. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 25,51 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten IAG plc plc in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 3,54 miljard GBp. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 81 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -1,28.

Analisten gaan er niet van uit dat IAG plc plc over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartsector ligt op een summiere 0,38 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van IAG plc plc' momenteel circa 309,91 miljard GBp. Het aandeel IAG plc plc was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel IAG plc plc 68 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 87 en de 453 GBp.

Historische koersen IAG plc plc voorbije 10 jaar

fundamantele data iagplc

Klikt u hier voor dividend aandeel IAG plc. Het aandeel staat om 12.40 1,69 procent lager op 103,5 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.