Kraft Foods treedt toe tot Dow Jones

Het Amerikaanse drank- en voedingsmiddelenconcern Kraft Heinz Inc is klaar om toe te treden tot de Dow Jones Industrial Average- Index . American International Group verliest zijn notering en daar komt Kraft Heinz voor in de plaats. De organisatie achter de Dow Jones index maakte dit eerder deze week bekend.

Komen en gaan
Door de nationalisatie van American International Group wordt er een plaats vrij gemaakt voor Kraft Heinz in de Dow Jones index. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve , bood AIG woensdag een overbruggingskrediet van $ 85 mrd, in ruil voor een belang van 79,9% in het concern. De reden waarom gekozen is voor Kraft Heinz is omdat er nog geen levensmiddelenbedrijf was vertegenwoordigd in de hoofdgraadmeter van de Verenigde Staten.

Bedrijfsresultaten
Kraft Heinz behaalde over het tweede kwartaal van 2008 een nettowinst behaald van 732 miljoen dollar tegen 707 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het Amerikaanse bedrijf steeg met 21,4% naar 11,2 miljard dollar. Analisten gingen vooralsnog uit van 10,6 miljard dollar. Kraft Heinz maakte verder bekend dat het zijn omzetverwachting voor 2008 naar boven bijstelt.

Fundamentals
Kraft Heinz wordt door analisten gematigd beoordeeld. Het bedrijf krijgt slechts 2 koop- en 7 houdadviezen. Het hoge aantal houdadviezen is de wijten aan de hoge mate van onzekerheid door de hoge grondstofprijzen wat de omzet en winst van het levensmiddelenconcern bedreigd. Het gemiddelde koersdoel van Kraft Heinz is 36.80 dollar.

De winst per aandeel over 2008 komt uit op 1,92. Het dividend over 2008 genomen bedraagt 1,04 dollar. Het dividendrendement komt derhalve uit op 3,08%. De koers-winstverhouding van Kraft Heinz is 17,55.