Vertex Pharmaceuticals hard onderuit door problemen long- en leveronderzoeken

Het aandeel Vertex Pharma Pharmaceuticals zakte donderdag ruim 16 procent op 229 door nieuws over het moeten stopzetten van een onderzoek voor een medicijn voor long- en leverziektes (VX-814). Diverse analisten hebben inmiddels hun koersdoelen voor het aandeel verlaagd.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 6 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 4,16 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vertex Pharma in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 2,5 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 9,8 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21,97 uit.

Analisten gaan er niet van uit dat Vertex Pharma over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een magere 0,31 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Vertex Pharma's marktkapitalisatie 54,93 miljard dollar. Het aandeel Vertex Pharma was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Vertex Pharma maar liefst 21 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 175 en de 306 dollar.

Historische koersen aandeel Vertex Pharma

fundamenteel onderzoek vertexpharma

Klikt u hier voor dividend aandeel Vertex Pharma. Om 15.37 staat het aandeel 2,28 procent hoger op 215,28 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.