Vertex Pharma forse outperformer in Amerikaanse biotechnologiesector

Het aandeel Vertex Pharma was de laatste jaren erg succesvol voor beleggers. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar door de enorme winst van 161 procent één van de beste aandelen van de biotechnologiebedrijven.

Momentum biotechnologiesector

aandelenanalyses De sector kost nu 60 maal de winst per aandeel. De sector kost 10,31 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 191 procent in de plus en vanaf 2007 598 procent in de plus.

De omzet van Vertex Pharma over dit jaar komt uit op 3,57 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 3,05 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Vertex Pharma in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,12 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4,33 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 39,24.

Dividendbetalingen door Vertex Pharma worden niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een summiere 0,5 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 223 dollar

Oppenheimer & Co, Morgan Stanley en Cowen and Company gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Vertex Pharma's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 43,03 miljard . Het aandeel Vertex Pharma was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel Vertex Pharma 13 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 144 en de 196 dollar.

Historische koersen Vertex Pharma afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse vertexpharma

Het aandeel sloot dinsdag op 169,91 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.