Astrazeneca mag Covid-19 testen in de VS hervatten

Vrijdag meldde farmaceut Astrazeneca dat het haar onderzoeken in de VS voor een covid-19 medicijn mag hervattten. De FDA liet volgens de Wall Street Journal gisteren weten dat de fase 3 onderzoeken dus hervat mogen worden na eerdere neurologische problemen. In Engeland kreeg een vrijwilliger neurologische problemen die niet verklaard konden worden. In Engeland is het onderzoek inmiddels hervat zo meldt The Street.

Het onderzoek van Astrazeneca is één van de vier grote spelers (zoals Gilead Sciences, Pfizer en Johnson & Johnson). Vorige week overleed nog een Brazilliaanse vrijwilliger die meedeed aan een onderzoek van Astrazeneca en de universiteit Oxford. Eerder in oktober ontving Astrazeneca een subsidie van 486 miljoen dollar van de Engelse overheid inzake operatie 'Warp Speed' om de ontwikkeling van een medicijn (100.000 stuks met een optie tot een miljoen) te versnellen. In Europa hebben onder andere Nederland al hele grote reserveringen geboekt om het eventuele medicijn van Astrazeneca af te nemen. De testen van Astrazeneca's medicijn AZD7442 tegen covid-19 wordt gedaan bij 6.000 volwassenen. Het onderzoek voor SARS-Cov-1 wordt gedaan bij 4.000 volwassenen.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 26,6 miljard GBp. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 24,38 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Astrazeneca kantoor Nijmegen ©

Astrazeneca
Astrazeneca


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 5,34 miljard GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 394 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,16 uit.

Fors dividend Astrazeneca

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 279 GBp. Astrazeneca's dividendrendement komt dus op 3,51 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 0,38 procent.

Astrazeneca's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 10064,09 miljard . Het aandeel Astrazeneca bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Astrazeneca 11 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5871 en de 10120 GBp.

Historische koersen aandeel Astrazeneca

koersdata astrazeneca

Klikt u hier voor dividend aandeel Astrazeneca. Het aandeel sloot maandag op 7943 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.