Duitsland, Frankrijk en Spanje schorten AstraZeneca COVID-19-prikken op

Ook in Nederland vaccin Astrazeneca on hold

 • Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje sloten zich aan bij de Europese landen die tijdelijk het gebruik van AstraZeneca's (NASDAQ: AZN) COVID-19-opnamen hebben stopgezet nadat verschillende landen mogelijke ernstige bijwerkingen hadden gemeld.
 • Deze stap is opnieuw een klap voor de trage uitrol van vaccinaties op het continent en bedreigt de geloofwaardigheid van de prik zelf.
 • De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn zei dat hoewel het risico op bloedstolsels laag was, dit niet kon worden uitgesloten.
 • "Dit is een professionele beslissing, geen politieke," zei Spahn, eraan toevoegend dat hij een aanbeveling volgde van het Paul Ehrlich Instituut, de vaccinregulator van Duitsland.
 • Zeven gevallen van bloedstolling werden gemeld in Duitsland na toediening van 1,6 miljoen doses in het land.
 • Frankrijk en Italië hebben het gebruik van het vaccin opgeschort in afwachting van een beoordeling door het EMA.
 • "De beslissing die is genomen, in overeenstemming met ons Europese beleid, is om uit voorzorg de vaccinatie met de AZ-injectie op te schorten, in de hoop dat we snel kunnen hervatten als de richtlijnen van het EMA dit toelaten", zei de Franse president Emmanuel Macron.
 • "De EMA komt binnenkort bijeen om eventuele twijfels weg te nemen, zodat het AstraZeneca-vaccin zo snel mogelijk veilig kan worden hervat in de vaccinatiecampagne", zegt Gianni Rezza, directeur-generaal Preventie bij het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.
 • AstraZeneca zei eerder dat het een onderzoek had uitgevoerd onder meer dan 17 miljoen gevaccineerde mensen in de EU en het VK, die geen bewijs hadden getoond van een verhoogd risico op bloedstolsels.

  Beleggers in het aandeel Astrazeneca kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Astrazeneca nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 284 GBp. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.99 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.38 procent op.

  Historische dividendrendementen Astrazeneca

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar ligt volgens de analisten op 31.29 miljard GBp. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 26.62 miljard GBp bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Astrazeneca Kantoor Nijmegen Nederland ©

  Astrazeneca
  Astrazeneca


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 6.87 miljard GBp. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 509 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.97 uit.

  Meest recente koersdoelen rond de 9017 GBp

  Deutsche Bank , Jefferies & Co. en UBS gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 9329.3 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel 6 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6598 en de 10120 GBp.

  Historische beurskoersen Astrazeneca

  aandeel astrazeneca

  Klikt u hier voor dividend aandeel Astrazeneca. Het aandeel sloot vrijdag op 7110 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.