UPS vaart wel bij coronapandemie

De coronapandemie heeft het aantal pakketbezorgingen bij UPS een duw omhoog gegeven. Het zijn in de VS niet alleen de traditionele e-commerce bedrijven maar ook niet e-commerce bedrijven die stevig meer hun producten verzenden. In de VS was de groei van pakketverkeer 15,5 procent (omzet 13,22 miljard dollar). Internationaal was UPS’s pakketvervoer gegroeid met 17 procent (omzet 4,08 miljard dollar).

Topman Carol Tome zag in het laatste kwartaal zowel groei bij de kleinere als de middelgrote bedrijven.

Ook het lopende vierde kwartaal zal volgens hem een sterk jaar worden gezien de verwachte recordomzetten in het Amerikaanse vakantieseizoen.

De omzet van het bedrijf uit Atlanta over dit jaar komt uit op 80,94 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 74,09 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten United Parcel Service in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 6,22 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 7,17 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 23,83.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4 dollar. United Parcel Service 's dividendrendement ligt dus op 2,34 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op een summiere 0,48 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van United Parcel Service ' nu rond de 118,73 miljard dollar. Het aandeel United Parcel Service bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel United Parcel Service maar liefst 51 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 178 dollar.

Om 14.55 stond het aandeel 6,64 procent lager op 170,84 dollar.

Historische koersen United Parcel Service 2007-2020

fundamantele data unitedparcelservice

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.