American Airlines dit jaar bij slechtste luchtvaartbedrijven

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse daling van 48 procent één van de slechtere aandelen van de luchtvaartsector. Overige aandelen uit de peergroup met fors negatieve rendementen zijn onder andere Air Berlin , All-Q-Tell Corp en Croatia Airlines dd.

Rendementen American Airlines versus luchtvaartsector

financiële analyse

Buy & hold rendementen aandeel American Airlines over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van 64 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 14 procent.

Kerncijfers Amerikaanse luchtvaartsector

financiële analyse

Gemiddeld kost de sector nu 2 maal de winst per aandeel. De sector noteert op -1,87 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 staat de sector op ruim 238 procent winst en sinds 2007 op 218 procent winst.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Fort Worth op 17,21 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 45,77 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten American Airlines in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 9,55 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 20,1 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -0,74 uit.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf vermoedelijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 12 cent. American Airlines 's dividendrendement is dus 0,81 procent. Het doorsnee dividendrendement van de luchtvaartsector ligt op een nihile 0,09 procent.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 6,83 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 49 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 31 dollar.

Historische koersen aandeel American Airlines

aandelenanalyses americanairlines

Klikt u hier voor dividend aandeel American Airlines. Het aandeel sloot dinsdag op 14,82 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.