Facebook zou in januari met libra crypto kunnen starten

In januari komend jaar zou Facebook met haar eigen cryptomunt de libra kunnen starten zo meldde de Financial Times vandaag. De libra munt zou 1 op 1 door de dollar gedekt worden. Na de lancering zouden er nog meer cryptomunten gelanceerd kunnen worden. Facebook wacht nog op het groene licht van de Zwitserse toezichthouder Finma. In oktober meldde de G7 nog tegen de lancering van de libra te zijn tot dat er een officiële goedkeuring is.

Naast de cryptomunt heeft Facebook al haar eigen betaalsysteem Pay. The Street meldt dat door het coronavirus er veel druk op de advertentie-inkomsten is en dat Facebook daarom zoekt naar nieuwe verdienmodellen.

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Menlo Park volgens de analisten uit op 83,93 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 70,7 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 26,86 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 9,33 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 29,54 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,32 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 325 dollar

BMO Capital Markets, Wells Fargo en Wedbush Morgan Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 657,28 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 36 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 305 dollar.

Historische koersen Facebook

beurskoers facebook

Klikt u hier voor dividend aandeel Facebook. Het aandeel staat om 19.00 0,81 procent hoger op 275,59 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.