Analisten:meer omzet Dollar General in het verschiet

Dollar General gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Goodlettsville op 33,26 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 27,75 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Dollar General in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2,55 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 10,25 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21,45 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,44 dollar. Dollar General 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0,66 procent. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0,46 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 6 januari een interim-dividend van 36 cent uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 57,05 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 45 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 125 en de 225 dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 219,84 dollar.

Historische koersen Dollar General voorbije 10 jaar

aandeel dollargeneral

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.