ABN AMRO herhaalt koopadvies CFE

Het advies voor het investeringsbedrijf CFE blijft bij de analisten van ABN AMRO op kopen staan. Deze week werd bekend dat CFE 's dochter DEME haar grootste order ooit heeft binnen gehaald. Dit gaat om het baggeren in de haven van Abu Qir. Hiervoor zal DEME waarschijnlijk haar megamachine Spartacus gaan gebruiken.

"Het project moet in 2023 zijn afgerond. Op basis van dit project denken we dat de baggeractiviteiten van CFE de komende 3 jaar normaal zullen presteren. De baggeractiviteiten zijn de belangrijkste inkomstenbron voor CFE . We gaan uit van een gemiddeld rendement (EBITDA) van 18%" zo stellen de analisten van ABN AMRO .

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Brussels volgens de analisten uit op 3,08 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 3,62 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten CFE in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 55 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,17 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 35,25.

De consensus van het dividend ligt op 56 cent per aandeel. CFE 's dividendrendement komt dus op 0,73 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de industr. bouwkund ligt op een nihile 0,24 procent.

Laatste taxaties rond de 83 euro

ABN AMRO , KBC Securities en DeGroof Petercam gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 1,94 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 11 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 51 en de 104 euro.

Koershistorie CFE van 2007 tot 2020

financiële analyse cfe

Klikt u hier voor dividend aandeel CFE. Om 17.35 koerst het aandeel 2,68 procent hoger op 76,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.