BP in top Engelse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel BP kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel BP nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 28 GBp. BP 's dividendrendement komt neer op 10.31 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.49 procent op.

Historische dividendrendementen BP

Morgen publiceert het Engelse BP haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit London over dit jaar ligt volgens de analisten op 193.52 miljard GBp. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 278.4 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

BP prijzen Nieuw Zeeland ©

BP
BP


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 4.82 miljard GBp. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 21 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -12.93 uit.

Meest recente koersdoelen rond de 325 GBp

De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Credit Suisse en HSBC

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 5456.93 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 36 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 189 en de 490 GBp.

Historische beurskoersen BP

beurskoers bp

Klikt u hier voor dividend aandeel BP. Om 13.43 stond het aandeel 0.07 procent lager op 271.5 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.