Amazon.com bij de outperformende Amerikaanse glamouraandelen

Amazon.com .com bij de outperformers Amerikaanse glamouraandelen

Amazon.com .com behoort momenteel in het glamouraandelensegment tot de best presterende glamouraandelen van VS. Over de voorbije 12 maanden staat het glamouraandeel maar liefst 54 procent hoger. De Amerikaanse glamouraandelen staan 29 procent in de plus. Voor een aandeel Amazon.com .com wordt nu 905 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Amerikaanse glamouraandelen worden nu op 71 maal hun CAPE-ratio verhandeld.

Op basis van de analistenschattingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Amazon.com .com over dit jaar komt uit op 177,12 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 135,99 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,1 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4,31 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 271,21 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Amazon.com .com geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,58 procent op.

Recente koersdoelen rond de 1343 dollar

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van UBS , Oppenheimer & Co en Goldman Sachs

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon.com .com's beurswaarde 550,56 miljard dollar.

Om 22.15 stond het aandeel 0,33 procent lager op 1168,92 dollar.

Historische koersen Amazon.com .com

fundmantele data amazon.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.