Analisten verwachten over 2020 stijgende omzet Qualcomm

Qualcomm zal morgen haar financiële resultaten over het voorbije kwartaal bekend maken. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit San Diego over dit jaar ligt volgens de analisten op 30.47 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 21.73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Qualcomm Utrecht kantoor ©

Qualcomm
Qualcomm


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 8.3 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7.2 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22.89 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.6 dollar. Qualcomm 's dividendrendement ligt dus op 1.58 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.75 procent op.

Laatste taxaties rond de 115 dollar

ABN AMRO , Sanford C. Bernstein & Co en KBC Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 188.67 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 90 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 58 en de 168 dollar.

Historische koersen Qualcomm voorbije 10 jaar

aandelenanalyse qualcomm

Klikt u hier voor dividend aandeel Qualcomm. Het aandeel sloot dinsdag op 164.78 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.