Qualcomm vernauwt samenwerking voor 5G in Taiwan

Qualcomm heeft de krachten gebundeld met Microsoft , Chunghwa Telecom (CHT), Acer, Asustek, ECS, Inventec en Taipei Computer Association (TCA) om "Enterprise Digital Transformation Action Front" op te zetten om totaaloplossingen te bieden voor 5G-privé-netwerken en 5G-commerciële notebooks om de digitale transformatie van ondernemingen te versnellen zo schrijft Digitimes.com.

Sterke positie 5G

ST Liew, president van Qualcomm Taiwan en Zuidoost-Azië, heeft gezegd dat Taiwan in de toppositie staat om 5G-netwerken van particuliere ondernemingen te promoten, gezien de elektronicatoeleveringsketen van wereldklasse, de sterke productiecapaciteit van netwerkapparatuur en het grote aantal kleine en middelgrote ondernemingen. (MKB).

Liew vervolgde dat Taiwan een groot potentieel heeft voor 5G-netwerktoepassingen voor ondernemingen en Qualcomm hoopt Taiwanese kmo's te helpen een pijnloze digitale transformatie uit te voeren en te begrijpen welke voordelen 5G voor hen kan opleveren.

Uitrollen notebooks

De alliantie is bedoeld als een cruciale stap voor Qualcomm om zijn notebookchipsoplossingen te promoten. Sinds het bedrijf zijn tweede generatie notebookcomputerplatform Snapdragon 8cx 5G op basis van de Arm-architectuur in de tweede helft van 2020 lanceerde, zijn 5G-notebooks een nieuw strategisch segment geworden in de roadmaps voor de ontwikkeling van chips, aldus bronnen uit de industrie.

De bronnen gingen verder dat de groeiende penetratie van door Apple zelf ontwikkelde M1-chips de marktacceptatie van de Arm-architectuur aanzienlijk heeft versterkt, wat een impuls zal geven aan Qualcomm 's promotie van zijn eigen 5G-notebookprocessors.

Over 2021 verdient het bedrijf uit San Diego volgens de gepolste analisten uit op 30.98 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 21.73 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Qualcomm in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Qualcomm ingang Silicon Valley ©

Qualcomm
Qualcomm


De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 8.4 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7.29 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 18.68.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.56 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.88 procent. Het doorsnee dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 4.1 procent.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 155.94 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 86 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 73 en de 168 dollar.

Koershistorie Qualcomm van 2007 tot 2020

historische koersen qualcomm

Het aandeel sloot woensdag op 136.19 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.