Goodyear neemt Cooper Tyre over tegen een waardering van ~ $ 2,8 miljard

  • The Goodyear Tire & Rubber Company (NASDAQ: GT) neemt Cooper Tire (NYSE: CTB) over voor $ 41,75 / aandeel in contanten en een vaste ruilverhouding van 0,907 gewone Goodyear-aandelen per Cooper-aandeel voor een totale vermogenswaarde van ~ $ 2,8 miljard, de impliciete vergoeding voor contanten en aandelen die de aandeelhouders van Cooper moeten ontvangen, is $ 54,36 / aandeel.
  • De overname zal het productaanbod van Goodyear uitbreiden door twee portfolio's van complementaire merken te combineren en zal ook een sterkere in de VS gevestigde fabrikant creëren met een grotere aanwezigheid in distributie- en detailhandelskanalen, terwijl de sterke punten van beide bedrijven worden gecombineerd in het zeer winstgevende product voor lichte vrachtwagens en SUV's segmenten.
  • Na afronding van de transactie zullen de aandeelhouders van Goodyear ~ 84% van het gecombineerde bedrijf bezitten en de aandeelhouders van Cooper ~ 16%.
  • De transactie draagt ​​onmiddellijk bij aan de winst per aandeel en zal naar verwachting binnen twee jaar na afronding ~ $ 165 miljoen aan kostensynergieën opleveren.
  • Richard J. Kramer, voorzitter, CEO en president van Goodyear. "De toevoeging van Cooper's complementaire bandenproductportfolio en zeer capabele productiemiddelen, in combinatie met Goodyear's technologie en toonaangevende distributie, biedt het gecombineerde bedrijf kansen voor verbeterde kostenefficiëntie en een breder aanbod voor de retailnetwerken van beide bedrijven."

    Fundamentals Goodyear

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Akron volgens de analisten uit op 14.58 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 12.32 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Goodyear Tire & Rubber in beeld plus taxaties 2020

    financiële analyse

    Goodyear Rheine ©

    Goodyear
    Goodyear


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 178 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 87 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19.33.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6 cent. Goodyear Tire & Rubber 's dividendrendement komt hiermee op 0.36 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 1.36 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 3.92 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 58 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 18 dollar.

    Historische koersen aandeel Goodyear Tire & Rubber

    financiële analyse goodyeartire&rubber

    Klikt u hier voor dividend aandeel Goodyear Tire & Rubber. Het aandeel sloot maandag op 16.82 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.