J&J reserveert 3,9 miljard voor vonnissen en schikkingen

  • Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) maakt bekend dat het bijna $ 4 miljard opzij heeft gezet om het grootste vonnis tegen het bedrijf over haar babypoeder en andere schikkingen te dekken, terwijl het in beroep gaat tegen het besluit van 2018 bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.
  • In een 10-K-aanvraag zegt het bedrijf dat het $ 3,9 miljard aan proceskosten zal kosten in verband met 'voornamelijk talkgerelateerde reserves en bepaalde schikkingen', en het accepteert 25K-rechtszaken van voormalige Babypoeder-gebruikers die talk in het product claimen veroorzaakten hun kankers.
  • J&J zegt dat het een deel van het geld opzij heeft gezet voor een vonnis van $ 4,7 miljard drie jaar geleden voor 20 vrouwen die de poeders van het bedrijf de schuld gaven van eierstokkanker; het vonnis werd later verlaagd tot $ 2,1 miljard.
  • Los daarvan zegt Johnson & Johnson dat het in staat zal zijn om tegen eind maart 20 miljoen Amerikaanse doses van zijn single-shot COVID-19-vaccin te verstrekken, ervan uitgaande dat het goedkeuring krijgt van toezichthouders.
  • Het bedrijf maakte het cijfer bekend in een schriftelijke getuigenis voorafgaand aan een hoorzitting van het Congres morgen, waarin wordt gekeken naar het aanbod van vaccins in de VS.

    Fundamentals Johnson & Johnson

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit New Brunswick volgens de analisten uit op 91.54 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 82.58 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2020

    koersgrafieken

    Johnson&Johnson Leiden ©

    Johnson&Johnson
    Johnson&Johnson


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 25.29 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 9.5 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17.13.

    Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 4.26 dollar. Johnson & Johnson 's dividendrendement komt neer op 2.62 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheid ligt op een summiere 0.49 procent.

    Laatste taxaties rond de 162 dollar

    De meest recente adviezen voor het gezondheidsbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, Credit Suisse en ABN AMRO .

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 428.47 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 20 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 109 en de 174 dollar.

    Historische koersen Johnson & Johnson 2007-2021

    koersgrafieken johnson&johnson

    Klikt u hier voor dividend aandeel Johnson & Johnson. Het aandeel sloot donderdag op 162.76 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.