Volvo wil per 2030 volledig elektrisch zijn

 • De Zweedse autofabrikant Volvo Cars (OTCPK: VOLAF) is van plan om voertuigen met verbrandingsmotor, inclusief hybrides, geleidelijk stop te zetten en alleen volledig elektrische auto's te verkopen tegen het einde van 2030.
 • "Om succesvol te blijven, hebben we winstgevende groei nodig. Dus in plaats van te investeren in een krimpende onderneming, kiezen we ervoor om te investeren in de toekomst - elektrisch en online", aldus Håkan Samuelsson, CEO. "We zijn volledig gefocust om een leider te worden in het snelgroeiende premium elektrische segment."
 • Vorig jaar lanceerde het bedrijf zijn eerste volledig elektrische auto, de XC40 Recharge, en later vandaag zal het bedrijf zijn tweede volledig elektrische auto onthullen, een nieuw model in de 40-serie.
 • Tegen 2025 streeft de autofabrikant ernaar dat 50% van zijn wereldwijde verkoop uit volledig elektrische auto's bestaat, met de rest uit hybrides.
 • Ongeveer 2,5 miljoen elektrische voertuigen werden vorig jaar wereldwijd verkocht en industrieanalist IHS Markit voorspelt dat dit in 2021 met 70% zal toenemen.

  Volvo verwachtingen

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Goeteborg op 380.75 miljard SEK. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 338.45 miljard SEK verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Volvo in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Volvo Zeist ©

  Volvo
  Volvo


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 28.94 miljard SEK. Over dit jaar ligt de consensus van Volvo 's resultaat per aandeel op een winst van 14.09 SEK. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 15.98 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 6.19 SEK per aandeel. Volvo 's dividendrendement komt hiermee op 2.75 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een summiere 1.36 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 355.04 miljard SEK. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 55 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 95 en de 227 SEK.

  Historische koersen Volvo

  beurskoers volvo

  Klikt u hier voor dividend aandeel Volvo. Om 13.31 koerst het aandeel 0.22 procent hoger op 225.1 SEK.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.