Yum Brands neemt AI-specialist over

  • Yum Brands (NYSE: YUM) sluit een deal om Kvantum Inc. over te nemen
  • Kvantum zou algoritmen en kunstmatige-intelligentiemodellen ontwikkelen en implementeren om merken te helpen het consumentengedrag te begrijpen.
  • Door het Kvantum-bedrijf over te nemen, verwacht Yum een ​​voordeel voor zijn merken KFC, Pizza Hut, Taco Bell en The Habit Burger Grill van het toepassen van krachtige consumenteninzichten en data-analyse om de agenda en marketinguitgaven te optimaliseren.
  • "Technologiestrategieën die de klant- en werknemerservaring verbeteren en leiden tot slimme, datagestuurde marketingbeslissingen zijn van cruciaal belang om onze merken RED (relevant, gemakkelijk toegankelijk en onderscheidend) te houden en groei te realiseren voor onze franchisenemers en aandeelhouders", zegt Yum CEO David Gibbs.
  • Yum Brands is van plan om Kvantum's benadering van kunstmatige intelligentie en machine learning te combineren om menselijk gedrag te begrijpen met de unieke vaardigheden van de antropologen en sociologen van Collider Lab, verworven in 2015.

    Fundamentals Yum Brands

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Louisville op 6.3 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 5.65 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Yum! Brands in beeld plus taxaties 2020

    historische koersen

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.2 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3.99 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 26.15.

    De consensus van het dividend ligt op 2 dollar per aandeel. Yum! Brands 's dividendrendement ligt dus op 1.92 procent. Het doorsnee dividend van de horecabedrijven ligt op een schamele 0.41 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 31.3 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 19 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 55 en de 111 dollar.

    Historische koersen aandeel Yum! Brands

    historische koersen yum!brands

    Klikt u hier voor dividend aandeel Yum! Brands. Het aandeel sloot vrijdag op 104.33 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.